Çok Okunanlar
Site İçi Arama
Yorumlar
Türk Kahvesi
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beşir Atalay'ın yaptığı açıklama
İşiçleri Bakanı Beşir Atalay İnegöl’de açıklama yaptı.
28 Temmuz 2010 Çarşamba 13:05

 İnegöl'de patlak veren olaylar sonrası ilçede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay önemli açıklamalarda bulundu.

Basit bir adli olayın provakasyonla tırmandırıldığına işaret eden Atalay medyaya da yüklendi. İnegöl'deki kimi spor kulüplerinin amigolarının da ortamı gerdiğini işaret eden Atalay, 'Olayları başlatanların alkollü oldukları tespit edildi. Alkol döküp polis araçlarını yaktılar' diye konuştu.

İşte Atalay'ın açıklamalarının satır başları:

Bursa Valisi ve Emniyet Müdürü ile görüştüğünü açıklayan Atalay, olayın başından sonuna kadar takip ederek bir sonuca ulaştık. Bu durumdan en fazla olumsuz etkilenenler hiç kuşkusuz İnegöller'dir.  aslında bu olay özü itibariyle bir asayiş olayıdır. Daha önce yapılan bir alışveriş, yol verip vermeme konusunda çıkan bir kavga sürecidir. Kavgaya karışanların aşırı alkollü olduğu daha önce tespit edildi. Kavgaya karışan 5 şahıs gözaltına alınmıştır. birileri bu olayı farklı yöne çekilmiştir. Vatandaşlarımız provoke edilmeye çalışıldı.

Burada düzenlenen festivalde 'PKK arkadaşlarımızı öldürdü' söylemleriyle emniyetin önüne geliyor. Oraya izlemeye gelen vatandaşların büyük bir kısmı izleme için geliyor. Ama bir kısım vatandaşlar alkolle polis araçlarını yaktılar. Bazı polis arkadaşlarımıza alkol şişeleriyle saldırmışlardır. 

Burada polislerimiz yaralanmış, bir emniyet ve belediye otobüsü yakılmış, 11 polis aracı hasar görmüştür. 

Güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmişler ve şu anda 53 kişi gözaltına alınmıştır. Olayın her yönüyle ortaya çıkartılması için güvenlik ve istihbarat ekipleriyle bu süreç takip edilmiştir. 

Olayın özüyle ilgili şunu tekrar ifade etmek istiyorum. Bu olaylarda siyasi bir durum yok. Önceden planlanmış bir olay değildir. Hiç bir siyasi ve ideolojik bir yönlendirme söz konusu değildir. Tamamen şoförler arasındaki kavgadan yoğunlaşan bir olaydır. Ticari çıkar sonucu karşı karşıya gelenlerin ve cehaletin eseridir yaşananlar.

Maalesef şunu açıkça şunu söyleyeyim: Maalesef İnegöl'deki spor amigolarının bir yönlendirmesi olmuştur. 

Daha önce İnegöl'de böyle bir şey olmamıştır. Yani etnik temele dayalı burada kitlesel bir karşı karşıya geliş söz konusu değil.

Bugünden itibaren İnegöl'de yaşayan insanlarımız ülkemizin kalkınmasına hizmet eden bir ilçe olmaya devam edecek. İnegöl'de böyle bir olayın olmasına neden olacak bir potansiyel yok. Şu andan itibaren her şey normal. Gözaltına alınanlar hakim karşısına çıkıyorlar. Yol kesenler, polisleri taşlayanlar hepsi tespit edildi. 

Vatandaşlarımız arasına nifak sokmak isteyenlere müsamahamız olamaz. Bu bizim en hassas noktamız. Kimsenin suç işlemede ayrıcalığı olamaz. Suç işlemeye yeltenen hiç kimseyi de korumayız. 

Ülkemiz büyük bir demokrasi mücadelesi veriyor. Bu süreçte böyle şeylere asla müsaade etmeyeceğiz. 

Biraz önce ifade ettiğim gibi, güvenlik güçlerinin burada bir ihmali var mı değerlendireceğiz.

Adli bir olayla insanlarımız karşı karşıya getirilmek istenmiştir. birileri tahrik etmek isterse oynanan kirli oyunlara da gelmemeliyiz. Birilerinin ekmeğine de yağ sürmemeliyiz.

Polis araçları tahrip edildi. Bu araçların çoğu bölge halkının emniyete hibeleridir. Dün de 4 polisimizi şehit verdik birileri de gelip polis araçlarını yakıyor taşlıyor. Bunların hepsi aynı şeylerdir.

Burada bir kez daha herkesi sorumlu davranmaya davet ediyorum. 

Şu anda referandum sürecini yaşamaktayız. Geniş kapsamlı bir değişiklik oylanacaktır. Demokrasimiz açısından önemli bir süreçten geçiyoruz. Parti liderlerimiz meydanlarda mitingler yapıyorlar. güzel bir demokrasi ortamı var. 

Basın büyük bir toplumsal sorumluluk taşıyor. Bir muhabir haberi verirken tabi sorumluluğumuzu daima hatırlamak zorundayız.

Şunu açık açık söylüyorum: Basın işin içine girmeden montajlı bir şekilde haber yaptı. Biraz sabretseydi çok farklı bir haber olurdu. Şimdi baktığımızda İnegöl'ü baştan sona etnik kimliklere göre ayrıştırmışlar. Benim vicdanım bunu kaldırmıyor. Kahvehaneler basıldı diye haberler çıktı. Tamamen yanlış. Böyle toplumsal olaylarda aman ben önce vereyim reyting kaygısıyla haberi verirseniz yanlış yaparsınız. Ama en iyi haber doğru haberdir. İnegöllü'nün bunda payı yoktur. 

Belediye başkanına kızıp belediye binasını taşlıyorlar. Neden kızıyorlarsa..

Sorunun temelinde şehir içi ulaşımdaki bazı aksaklıklar da var. 

Kur Bilgileri
Yazarlar
Fahrettin Korkmaz
“EVET” VEYA “HAYIR” OLARAK CEVAPLAYINIZ LÜTFEN!
Gürhan GÜRSES
BENİM BEN
Mehmet ŞENER
Hak ve Hukuk
Baki USANMAZOĞLU
gazeteturkaipucu
KADİR GECESİNİ DUA İLE DEĞERLENDİREMEK
Serdar ARIKAN
ÜŞÜYOR ÜLKEM KUTUPLAŞIRKEN SEMALARI
Saliha AKKUŞ
BİOENERJİ UZMANI
BELEDİYELERİN İNSANLIĞA HİZMETİ (3)
Hicran HANZADE
RUHUM DİNLENSİN
Abdullah MOLLAOĞLU
BEKÇİ DAYILARIN YOLUNU GÖZLERKEN‏
Aydoğan DEVECİ
KİRLİ POLİTİKA VE HALK OYLAMASI
Sevil MORTAŞ
SEVMEK
İsmail DEMİRDÜZEN
Türkmenler Birliği
Türk’ü sevmeyen Kürt, Kürt değildir
İnci TULUNAY
Mersin Sürgün Yeri midir?
Hava Durumu
Ankara 12/33 °C
İstanbul 19/24 °C
İzmir 17/31 °C
Konya 12/31 °C